Vážení zákazníci, aktuálně bude možné nakoupit na e-shopovou registraci v lékárně Jugoslávská maximálně 3 produkty. Pokud máte zájem o více produktů, prosíme, udělejte standardní objednávku přes eshop na osobní odběr.


Do košíku byl vložen produkt - , ks.

Brnenskalekarna.cz

0 ks
0 Kč
Detailní obrázek

Adveni bezlepkový chléb party nebo bagety 500g

Doplněk stravy / ostatní sortiment
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA NEBO BAGET – BEZ LEPKU
Dostupnost: skladem 2 ks
Naše cena: 69,00 Kč


ks
Sdílejte produkt:
Popis výrobku

PARTY byla vytvořena na přání zákazníků, kteří milují bílé pečivo jako je toastový chléb či francouzské bagety, ale jsou dlouhodobě zklamaní kvalitou hotového bezlepkového pečiva, které je běžně k dostání v našich obchodech – ať už pro jeho složení nebo nevalnou chuť. Z této směsi během chvilky vykouzlíte sněhově bílé nadýchané pečivo s jemnou chutí, které se nedrobí a vydrží nádherně vláčné několik dní. Navíc bez deproteinovaného pšeničného škrobu, sóji a lupiny. Bagetky, toasty, obložené chlebíčky, kanapky, tramezzini, focaccia, ciabatta… To nejsou zbožná přání, ale skutečnost. Připravte se, PARTY právě začíná!

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA NEBO BAGET – BEZ LEPKU

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový chléb PARTY bílý nebo na bagety PARTY.

K tomu přidáme 340 ml vlažné vody, 20 g medu, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Do vody zamícháme med. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.)

Návod k přípravě v klasické troubě

V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí. Nachystáme si vlažnou vodu, do které zamícháme med.

Vodu s medem přilijeme ke směsi s droždím a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut).

Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.

Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:

Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.

Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.

Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.

Recept na bagetky - 5 kusů

Budeme potřebovat: 250 g směsi, 160 ml mléka, 1 vejce, 5 g sušeného droždí, 1 čajovou lžičku cukru, 20 g másla

V receptu můžeme podle chuti použít drcený kmín, chlebové koření a různé druhy semínek na posypání.

Smícháme v hrnku cca 30 ml vlažného mléka, 7 g sušeného droždí a 1 čajovou lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. (Na ústředním topení vzejde rychleji).

Kvásek nalijeme do bezlepkové směsi, zamícháme vařečkou.

Ve  zbytku mléka rozmícháme vejce a tekuté máslo. Směs (nesmí být horká) zamícháme do mouky s kváskem a vypracujeme těsto.

Z těsta mokrou rukou vytvarujeme na pečícím papíře 5 bagetek, které  necháme cca 30 min. kynout přikryté utěrkou nebo mísou apod. (Bagetky můžeme péct také ve formách.)

Mezitím vyhřejeme troubu na 200°C a na dno dáme nádobu s vodou pro zapaření.

Vykynuté bagetky asi 3 x šikmo nařízneme, můžeme potřít rozmíchaným vajíčkem a posypat mákem, sezamovými semínky apod.

Do trouby vložíme plech s bagetami a pečeme cca 25 minut.

Pokud není povrch bagetky posypaný, můžeme ještě horké bagetky potřít máslem.

Výrobek je vhodný pro

celiaky alergiky na lepek alergiky na sóju osoby s NCGS ovovegetariány laktovegetariány laktoovovegetariány vegany stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE)

Složení

Složení  kukuřičný škrob, tapiokový modifikovaný škrob, bramborový škrob, tapiokový škrob, mouka z hnědé rýže, mouka z bílé rýže, OVESNÉ VLOČKY bez lepku, dextróza, jedlá sůl, guma guar (zahušťovadlo), slunečnicový lecitin (emulgátor), lahůdkové droždí, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku)

Může obsahovat stopy sezamu

Bez lepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat, konzervačních látek

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Výrobce: ADVENI MEDICAL, spol. s r.o., Mělčany 64, 666 64  Mělčany, IČO 28358996 

Doplňující informace
Značka
Adveni
Druh
směs
Bezlepkové
Ano
Výrobce
Adveni Medical


Před použitím pečlivě přečtěte příbalový leták. V případě jakýchkoliv otázek nebo nejasností se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Příbalový leták je součástí balení každého přípravku.

Změna sortimentu a cen vyhrazena
Související produkty
Adveni bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta kremrole a baklava 5kg
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU LISTOVÉHO A FILO TĚSTA NA BĚŽNÉ A SLADKÉ PEČIVO – BEZ LEPKU
skladem 1 ks
489,00 Kč
Směs na chléb s chia semínky bez lepku 500g
Směs na chléb, bez chlebového kořeni. Obsah vystačí na necelý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně nebo v běžné troubě. Obsah lepku je nižší jak 10mg na 100g výrobku.
skladem do druhého dne
61,00 Kč
Směs na chléb s lněnou vlákninou bez lepku 500g
Směs na chléb, obsahuje lněnou vlákninu apod. Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně nebo v běžné troubě. Obsah lepku je nižší jak 10mg na 100g výrobku.
skladem 3 ks
66,00 Kč
Adveni Bezlepkový chléb Talián s amarantem 500g
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA S AMARANTOVOU MOUKOU – BEZ LEPKU
skladem 2 ks
79,00 Kč