Když jsme vyvíjeli směs EVERYDAY, mysleli jsme na všechny, pro které bezlepková dieta není dobrovolnou volbou, ale každodenní nutností. Naším cílem bylo vytvořit základ pro chléb, který skvěle chutná, prospívá zdraví a zároveň má natolik příznivou cenu, že si ho může dovolit opravdu každý. Základ směsi tvoří čirok, jedna z nejstarších obilovin na světě přezdívaná také „pšenice celiaků“. Jeho historie sahá až do starého Egypta, dnes se mu kromě Afriky daří výborně též v Americe. Originální recepturu naší směsi doplňuje dýňová mouka, která chlebu propůjčuje nezaměnitelnou nazelenalou barvu, a dále slunečnicová a lněná semínka. EVERYDAY, to je prověřená kvalita ADVENI za cenu, která Vás potěší.
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA S ČIROKOVOU A DÝŇOVOU MOUKOU – BEZ LEPKU
Balení obsahuje
500 g směsi na bezlepkový chléb EVERYDAY s čirokovou a dýňovou moukou.
K tomu přidáme 370 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.)
Návod k přípravě v klasické troubě
V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí.
Přilijeme vlažnou vodu a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut).
Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.
Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:
Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.
Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.
Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.
Výrobek je vhodný pro
✓celiaky ✓alergiky na lepek ✓alergiky na sóju ✓osoby s NCGS ✓ovovegetariány ✓laktovegetariány ✓laktoovovegetariány ✓vegany ✓stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE)
Složení
Složení kukuřičný škrob, bramborový škrob, čiroková mouka (10 %), tapiokový modifikovaný škrob, lněná semínka, dýňová mouka - mleté výlisky ze semen tykve (4 %), slunečnicová semínka loupaná mletá, dextróza, jedlá sůl, guarová guma (zahušťovadlo), slunečnicový lecitin (emulgátor), kmín drcený, kyselina citronová (regulátor kyselosti), kyselina askorbová (látka zlepšující mouku)
Může obsahova stopy sezamu
Bez lepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat, konzervačních látek
Obsah čirokové mouky: 10 %
dýňové mouky: 4 %
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výrobce: ADVENI MEDICAL, spol. s r.o., Mělčany 64, 666 64 Mělčany, IČO 28358996