Brambory jsou odjakživa významným pilířem české kuchyně. A je to pochopitelné – jsou chutné, výživné, syté a cenově dostupné. Dávno přitom neplatí, že jsou jídlem jen pro chudé. Sofistikované pokrmy z brambor se dnes podávají i ve vybraných restauracích. Důmyslné české hospodyňky se nespokojily jen s bramborem vařeným, šťouchaným či pečeným, ale záhy začaly hledat uplatnění pro oblíbenou surovinu i ve složitějších receptech. Postupně tak vznikaly recepty nejrůznějších pokrmů z bramborového těsta. Jejich nevýhodou však byla pracná příprava - brambory bylo potřeba omýt, oloupat, uvařit, rozšťouchat… To s touto směsí zcela odpadá!
RAZ DVA z ní připravíte pokrmy vařené, smažené i pečené:
ovocné bramborové knedlíky
ovocné tvarohovobramborové knedlíky
bramborové knedlíky se slanou náplní
bramborové knedlíky přílohové
bramborové taštičky
šulánky
halušky a strapačky
noky
lokše
krokety
kapsičky
placky
pusinky
Pro inspiraci si můžete stáhnout kuchařku zde.
Složení: rýžová mouka, sušené brambory 33 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, jedlá sůl, zahušťovadlo: xanthan.
Bez: lepku, sóji, lupiny, deproteinovaného pšeničného škrobu
Výrobce: Adveni Medical s.r.o.
Velikost balení: 300g
Zde si stáhněte recepty z bramborové směsí: https://receptyadveni.cz/pdf/hneda-kucharka.pdf