Směs obsahuje čtyři vysoce kvalitní rostlinné proteiny – hrachový, rýžový, konopný a bramborový – je tedy vhodný i pro vegany. Co do obsahu bílkovin (18 g na 100 g výrobku) může směle konkurovat některým potravinám živočišného původu jako je losos, hovězí zadní maso či vaječný bílek. BODYGUARD vyniká i vysokým obsahem vlákniny pocházející především ze semínek slunečnice, lnu, dýně a chia výlisků, které společně tvoří 42 % směsi! Směs je výjimečná také díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin.
Laboratorní testy prokázaly, že tato směs „dosáhne“ na tato výživová tvrzení:
S VYSOKÝM OBSAHEM VLÁKNINY
ZDROJ BÍLKOVIN
S VYSOKÝM OBSAHEM OMEGA-3 MASTNÝCH KYSELIN
S NÍZKÝM OBSAHEM CUKRŮ
Tato směs zvítězila v soutěži o inovativní výrobek roku 2018, kterou vyhlašuje Potravinářská komora České republiky, a v jejíž porotě zasedají odborníci z vysokoškolských škol, výzkumných ústavů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a z Potravinářské komory ČR.
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA S PROTEINY A VLÁKNINOU – BEZ LEPKU
Balení obsahuje
450 g směsi na bezlepkový chléb BODYGUARD s proteiny a vlákninou.
K tomu přidáme 310 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.)
Návod k přípravě v klasické troubě
V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí.
Přilijeme vlažnou vodu a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut).
Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.
Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:
Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.
Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.
Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.
Výrobek je vhodný pro
✓celiaky ✓alergiky na lepek ✓alergiky na sóju ✓osoby s NCGS ✓ovovegetariány ✓laktovegetariány ✓laktoovovegetariány ✓vegany ✓stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE)
Výrobek je vhodný pro
✓celiaky ✓alergiky na lepek ✓alergiky na sóju ✓osoby s NCGS ✓ovovegetariány ✓laktovegetariány ✓laktoovovegetariány ✓vegany ✓stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE)
Složení kukuřičný škrob, slunečnicová semínka loupaná, lnená semínka hnědá, bramborový škrob, dýňová semínka loupaná sekaná, chia mouka – mleté výlisky ze semen chia [šalveje hispánské (Salvia hispanica)], dextróza, hrachový protein 3 %, rýžový protein 2,9 %, kukuřičná vláknina 2,8 %, jedlá sůl, karobový prášek, konopný protein 1 %, bramborový protein 1 %, slunečnicový lecitin (emulgátor), guma guar (zahuštovadlo), kmín drcený, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti).
Může obsahovat stopy sezamu
Bez lepku, mléka, vajec, sóji, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat a konzervačních látek.
Obsah přidaných proteinů: hrachový protein 3 %, rýžový protein 2,9 %, konopný protein 1 %, bramborový protein 1 %.
přidané vlákniny: kukuřičná vláknina 2,8 %.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výrobce: ADVENI MEDICAL, spol. s r.o., Mělčany 64, 666 64 Mělčany, IČO 28358996